The design for this family garden studio was very exact, as it had to fit in a garden that had just been landscaped. The dimensions were strictly 4.28m x 4.28m, and we worked with the landscaping team to ensure the position was perfect. 

The landscapers prepared the site for the garden studio, constructing a level concrete base for us to work from.

An ‘inside out’ feeling was the brief from the client for their new family chill out area, which guided the decisions on where to put windows and the decision to not include decking.

To achieve this, windows were installed on the corner, which opened up fully into the garden. The lack of decking meant that the room spilled out straight onto the newly landscaped surfaces without a visual barrier, creating a feel of floating.

 

Continuous design

This was such a rewarding build, as the landscapers had also chosen to use sustainable Western Red Cedar for the new outdoor kitchen area, and ‘floating’ effect water feature. The three elements of kitchen, studio and water feature looked fantastic together.

Underfloor heating was chosen in order to maximise wall space and minimise clutter, keeping the studio in keeping with the stylish modern landscaping.

Here’s a snap of their new outdoor kitchen with the garden studio behind it. Serious BBQ goals!

 

Would you be surprised to know that this particular garden studio was completed in just ONE week? Anything is possible. In this case there was extreme time pressure from the landscapers who wanted to finish their work. We worked extremely hard in hot weather to get the building finished on time.

The view from the garden kitchen area

Doesn’t it look great?

 

For a free site survey, or just a chat about your idea contact us here.